Friday, August 10, 2012

Britse vaccin-website brengt BMR-prik in verband met autisme


Babyjabs.co.uk, een website die ouders advies geeft over vaccins, informeert dat het BMR-vaccin mogelijk verantwoordelijk is voor ‘10 procent van het aantal gevallen van autisme bij Britse kinderen’. Dat meldt de BBC.
De website heeft nu opdracht gekregen om de informatie over het verband tussen het 3-in-1-vaccin en autisme te verwijderen.
De Britse Reclame Code Commissie (ASA) oordeelde na een klacht dat elke verwijzing naar het verband moet worden verwijderd. De website kreeg ook te horen dat zij zich ervan moet weerhouden andere uitspraken te doen over het BMR-vaccin.
Mazelenvaccin
Het gaat onder meer om uitspraken dat de meeste experts het er nu wel over eens zijn dat de sterke toename van autisme niet alleen wordt veroorzaakt doordat vaker een diagnose wordt gesteld, maar ook door een stijging van het aantal gevallen van autistische kinderen.
De website stelt bovendien dat het virus in het mazelenvaccin is gevonden in de darmen en het brein van sommige autistische kinderen, waardoor veel ouders nu van mening zijn dat hun kinderen autisme hebben gekregen door het BMR-vaccin.
Andrew Wakefield
Babyjabs verwees naar een studie uit 2002 met als eindconclusie: “Het kan niet worden uitgesloten dat sommige kinderen meer kans hebben op het krijgen van autisme nadat ze zijn gevaccineerd.”
De site citeert daarnaast The Truth About Vaccines, een boek geschreven door medisch directeur van Babyjabs Dr. Richard Halvorsen. Hij sprak zich ook openlijk uit over het verband tussen de BMR-prik en autisme.
In haar oordeel merkte de ASA op dat de website wel duidelijk maakt dat de oorspronkelijke bewering over een verband tussen het BMR-vaccin en autisme door Andrew Wakefield ‘met klem is verworpen’ door de overheid en het medisch establishment.
Bron: BBC.co.uk

No comments:

Post a Comment